Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 5-6 пресни картофа
• 6 яйца
• 200 г сирене
• 150 г кашкавал
• 250 г обезкостени пушени ребра
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките и картофите на колелца и ги изпържваме, без да сме ги осолили.
В тава нареждаме ред от тиквичките, ред от картофите и заливаме с половината от предварително приготвената смес от яйцата и сиренето. Поръсваме с черен пипер.
Нареждаме отново ред тиквички, ред картофи и заливаме с останалата част от яйчната смес. Отгоре разстиламе месото и върху него поръсваме обилно с настърган кашкавал. Печем в умерена фурна до златисто.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...