Кулинарни рецепти » Панирана сланина

 Панирана сланина

Продукти: (за 2 порции)

• 200 г солена сланина
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. свинска мас /или олио/
• 2-3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на парчета с дебелина 5 мм. Отделяме белтъка от яйцето и с вилица го разбиваме на сняг.

В друг съд разбиваме жълтъка с прясното мляко /или със същото количество вода/. Към разбития жълтък прибавяме толкова брашно, че да получим гъста каша /като палачинково тесто/. Слагаме съвсем мъничко сол. Разбиваме сместа и внимателно я смесваме с белтъка.

Овалваме парчетата сланина в брашното, после ги потапяме в панировката и ги пържим в силно загрятата мазнина. Изваждаме панираните парчета с решетеста лъжица и ги нареждаме едно до друго без да се допират. Държим ги в открит съд, защото ако ги захлупим, ще спадне панировката

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало