Кулинарни рецепти » Панирана сланина

 Панирана сланина

Продукти: (за 2 порции)

• 200 г солена сланина
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. свинска мас /или олио/
• 2-3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на парчета с дебелина 5 мм. Отделяме белтъка от яйцето и с вилица го разбиваме на сняг.

В друг съд разбиваме жълтъка с прясното мляко /или със същото количество вода/. Към разбития жълтък прибавяме толкова брашно, че да получим гъста каша /като палачинково тесто/. Слагаме съвсем мъничко сол. Разбиваме сместа и внимателно я смесваме с белтъка.

Овалваме парчетата сланина в брашното, после ги потапяме в панировката и ги пържим в силно загрятата мазнина. Изваждаме панираните парчета с решетеста лъжица и ги нареждаме едно до друго без да се допират. Държим ги в открит съд, защото ако ги захлупим, ще спадне панировката

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало