Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с овес и шунка

 Домати, пълнени с овес и шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 100 г моркови
• 100 г шунка
• 4 с.л. овесени ядки
• 50 г пушено сирене
• 2 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме едри, твърди домати. Разрязваме ги наполовина, издълбаваме и леко посоляваме.

В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Добавяме овесените ядки, част от нарязаната на ситно вътрешност на доматите, накълцаната на ситно шунка и магданоза.

С тази смес пълним доматите. Нареждаме ги в тавичка, около тях сипваме останалата вътрешност от доматите. Върху доматите настъргваме пушено сирене. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало