Продукти:
• 150 г шунка
• 40 г брашно
• 10 г масло
• 20 мл олио
• 20 г кашкавал
• 1 яйце
• 50 мл прясно мляко
• 10 г брашно
• 10 г галета
• 50 г зеленчуци
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на дребни кубчета. От млякото, брашното и маслото приготвяме пареното тесто. Към него прибавяме шунката, суровото яйце, магданоза, настъргания кашкавал. Подправяме с черен пипер и сол. Омесваме и оставяме да стои на студено, за да се стегне.
Оформяме крокети, които овалваме в брашно, яйца, галета и пържим в маслена баня. Поднасяме крокетите топли с гарнитура от задушените зеленчуци.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...