Кулинарни рецепти » Кашкавал с колбаси на фурна

 Кашкавал с колбаси на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 200 кашкавал
• 200 г колбаси /шунка, кренвирши, пресен салам и др./
• 1 пакетче краве масло
• 4 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото в тавичка. Почистваме кашкавала и колбасите и ги нарязваме на дребни парчета, размесваме ги с брашното и черния пипер и заливаме с разбитите с млякото и малко сол яйца. Разбъркваме сместа и я сипваме в сгорещената мазнина. Печем ястието до леко зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало