Продукти: (за 4 порции)
• 250 г ориз
• 500 г пресен колбас (шунка, кренвирши) или варено месо
• 1-2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• половин буркан консерва паприкаш
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 3-4 стръка джоджен,
• сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме половината олио и запържваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Оцветяваме запръжката с червения пипер и веднага изсипваме паприкаша. Посоляваме.
В отделен съд сгорещяваме останалото олио и запържваме в него месото и колбасите, нарязани на дребно. Изсипваме ги при паприкаша и подправяме с черен пипер и още сол, ако е нужно.
Размесваме почистения и измит ориз с нарязания на ситно джоджен и го разстиламе в тавичка. Заливаме го със сместа от паприкаша и месото, наливаме 350 мл топла вода и печем в умерена фурна. Ако е необходимо, за да набъбне оризът добре, доливаме още вода.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...