Продукти:
• 500 г сух хляб
• 1 кг лук
• 3 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 500 г шунка
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, увиваме го в марля и го сваряваме в леко подсолена вода. Нарязваме хляба на тънки филийки, които накисваме в половината от млякото. Нареждаме филийките на дъното намаслена тавичка и разстиламе върху тях сварения лук.
Разбиваме яйцата с останалото мляко, прибавяме ситно нарязаната шунка, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Изсипваме тази смес върху лука, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна, докато ястието хване червена коричка.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...