Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва
• 400 г кренвирши
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 к.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме със захар, червен пипер и сол.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Заливаме с разбитите с млякото яйца и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...