Продукти: (за 4 порции)
• 5 моркова
• 150 г шунка, нарязана на ситно
• 120 г краве масло
• 2 яйца
• 1/4 ч.ч. заквасена сметана
• 1/4 ч.ч. настърган пармезан
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и ги варим в подсолена вода не повече от 5 минути. Отцеждаме и нарязваме на кръгчета.
Загряваме маслото в тиган, добавяме морковите, посоляваме и задушаваме около 1-2 минути. Прехвърляме морковите в тавичка.
Разбиваме яйцата със сметаната, пармезана и шунката. Изсипваме сместа върху морковите. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...