Продукти: (за 4 порции)
• 5 моркова
• 150 г шунка, нарязана на ситно
• 120 г краве масло
• 2 яйца
• 1/4 ч.ч. заквасена сметана
• 1/4 ч.ч. настърган пармезан
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистваме морковите и ги варим в подсолена вода не повече от 5 минути. Отцеждаме и нарязваме на кръгчета.
Загряваме маслото в тиган, добавяме морковите, посоляваме и задушаваме около 1-2 минути. Прехвърляме морковите в тавичка.
Разбиваме яйцата със сметаната, пармезана и шунката. Изсипваме сместа върху морковите. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...