Продукти: (за 2 порции)
• 300 г наденица
• 100 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 парче целина
• 1 пиперка
• 3 домата
• чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, пиперката и целината и задушаваме в маслото с 2 с.л. вода. Когато поомекнат прибавяме обелените и настъргани домати, поръсваме с черен пипер и стрита чубрица, посоляваме на вкус и варим на тих огън, докато соса се сгъсти.
Наденицата нарязваме на кръгчета, нареждаме в тавичка и я запичаме във фурната. След това заливаме с приготвения сос, покриваме с филийки сирене и печем докато сиренето се зачерви.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...