Кулинарни рецепти » Миш-маш с бекон

 Миш-маш с бекон

Продукти:

• бялата част от 1 връзка пресен лук и перата от 2-3 стръка
• 3-4 скилидки чесън
• 5-6 филийки бекон
• 2-3 домата
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на мънички парченца и го позапържваме в олиото. Прибавяме нарязания на филийки чесън и ситно нарязания лук. Пържим още 5-6 минути и прибавяме настърганите домати.

Готвим, докато течността се изпари, след което сипваме разбитите с малко сол яйца. Държим ястието на котлона още 3-4 мин, като непрекъснато бъркаме. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Йорданка Бръснарова

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало