родукти: (за 4 порции)
• 300 г колбаси
• 5-6 картофа
• 5-6 домата
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. галета
• 70-80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги сваряваме в малко подсолена вода. След това ги смачкваме с вилица и ги разбиваме заедно с млякото и маслото.
В намаслена и поръсена с галета тавичка разстиламе на равномерен пласт половината от картофеното пюре. Върху пюрето нареждаме филийки от доматите, а върху тях – филийки от колбасите. Поръсваме ситно нарязания лук и покриваме с останалото картофено пюре.
Заливаме мусаката с разбитите яйца, поръсваме с черен пипер и печем в силна фурна, докато повъхността се позачерви. Непосредствено преди да извадим от фурната, поръсваме настъргания кашкавал.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...