Кулинарни рецепти » Колбаси със сос

 Колбаси със сос

Продукти: (за 2 порции)

• 300 г сарфалади
• 2 с.л. мазнина
• 3 с.л. препечено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 3-4 листчета босилек
• 1 щипка мащерка или магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаните колбаси в малко мазнина и ги изваждаме.

Слагаме в мазнината брашното, виното, настърганите домати и чесъна и варим на тих огън, докато сосът се посгъсти. Подправяме го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Заливаме колбасите със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало