Продукти: (за 2 порции)
• 300 г сарфалади
• 2 с.л. мазнина
• 3 с.л. препечено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 3-4 листчета босилек
• 1 щипка мащерка или магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме нарязаните колбаси в малко мазнина и ги изваждаме.
Слагаме в мазнината брашното, виното, настърганите домати и чесъна и варим на тих огън, докато сосът се посгъсти. Подправяме го с босилек и мащерка или с повече ситно нарязан магданоз. Заливаме колбасите със соса.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...