Прoдукти:
• 1 кг гъби
• 800 г пушени гърди
• 250 г краве масло
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме във всяко гювече по 50 г масло и по 250 г пушени гърди, нарязани на дребно. Печем докато месото се зачерви.
Прибавяме гъбите, нарязани на ситно и леко посолени. Запичаме и тях. Заливаме гювечетата с разбитите с мляко и брашно яйца, поръсваме с индийско орехче и черен пипер, запичаме и поднасяме ястието горещо.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...