Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 200 г шунка
• 60 г краве масло
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме към тях шунката, нарязана на малки кубченца, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка, обилно намазана с масло. Отгоре разпръскваме парченцата масло и печем в предварително загрята умерена фурна.
От опечената картофена смес с помощта на лъжица изрязваме бухтички, които обръщаме в чиния за сервиране. Поръсваме ги с настъргания кашкавал, размесен с много ситно нарязан магданозз, и ги поднасяме залети с доматен сос.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...