Продукти: (за 5 порции)
• 750 г картофи
• 200 г шунка
• 60 г краве масло
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме към тях шунката, нарязана на малки кубченца, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка, обилно намазана с масло. Отгоре разпръскваме парченцата масло и печем в предварително загрята умерена фурна.
От опечената картофена смес с помощта на лъжица изрязваме бухтички, които обръщаме в чиния за сервиране. Поръсваме ги с настъргания кашкавал, размесен с много ситно нарязан магданозз, и ги поднасяме залети с доматен сос.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...