Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 кг тиква
• 3 глави лук
• 1 с. л. ябълков оцет
• 100 г пушени гърди
• 2 с. л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нарязваме тиквата на дребни парченца.
Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме тиквата и оцета и продължаваме да задушаваме, докато тиквата омекне. Накрая слагаме нарязаните пушени гърди и подправяме с черен пипер и сол.
От тестото разточваме тънка кора и режем кръгове с диаметър 10 см. В едната им половина слагаме плънката, прегъваме и защипваме краищата.
Варим на слаб огън в тенджера с решетка, като решетката намазваме с мазнина. Сервираме ястието, залято с разтопено масло и поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...