Продукти:
• 300 г зрял фасул
• 1 дафинов лист
• 2 големи глави лук
• 500 г печени чушки
• 4 наденици
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• 1-2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка майорана
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода заедно с дафиновия лист и прецеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина до златисто. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и подправяме с кимион, майорана и счукан чесън.
Разреждаме с малко бобена отвара и сипваме запръжката при отцедения фасул. Прибавяме нарязаната на тънки кръгчета наденица и продължаваме да готвим на тих огън.
Малко преди да отстраним от огъня, посоляваме и прибавяме нарязаните чушки.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...