Кисело зеле с пушена сланина
Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кисело зеле
• 1 голяма глава лук
• 100 г пушена сланина
• 250 мл сухо бяло вино
• 1 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. кимион
• 2 дафинови листа
• по желание 5-6 зърна хвойна
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме зелето, нарязано на тънки ивички, кимиона, дафиновите листа и по желание няколко зърна хвойна.
Задушаваме няколко минути, сипваме виното и задушаваме около 1 час на умерен огън. Ако е необходимо доливаме от време на време по малко вода. Когато течността се изпари и зелето остане на мазнина, отстраняваме от огъня.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...