Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял бял фасул
• 120 г пастърма
• 4 домата
• 1 чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 люти чушлета
• сух джоджен, магданоз
• девисил, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба от вечерта. На другия ден го измиваме, заливаме го с 6 ч.ч. студена вода и го слагаме да ври. Когато заври, прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и морков. Сипваме и част от олиото и варим около 1 час.
В малко мазнина запържваме нарязаната на ивички пъстърма, прибавяме обелените и настъргани домати и червения пипер, позадушаваме малко и изсипваме сместа при боба. Прибавяме целите люти чушлета, посоляваме на вкус и варим още 30 мин. Накрая поръсваме със стрит джоджен и ситно нарязани девисил и магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...