Кулинарни рецепти » Пастърма със стар фасул

 Пастърма със стар фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял бял фасул
• 120 г пастърма
• 4 домата
• 1 чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 4 люти чушлета
• сух джоджен, магданоз
• девисил, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба от вечерта. На другия ден го измиваме, заливаме го с 6 ч.ч. студена вода и го слагаме да ври. Когато заври, прибавяме ситно нарязаните лук, чушка и морков. Сипваме и част от олиото и варим около 1 час.

В малко мазнина запържваме нарязаната на ивички пъстърма, прибавяме обелените и настъргани домати и червения пипер, позадушаваме малко и изсипваме сместа при боба. Прибавяме целите люти чушлета, посоляваме на вкус и варим още 30 мин. Накрая поръсваме със стрит джоджен и ситно нарязани девисил и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало