Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г картофи
• 250 г шунка
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. олио
• 3 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото. Прибавяме леко препеченото брашно и също го запържваме. Слагаме шунката, която сме нарязали на ситно, и я разбъркваме със запръжката.
Разреждаме с прясното мляко и изсипваме сместа в намаслена тавичка, прибавяме картофите, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Заливаме ястието с разбитите яйца, поръсваме настъргания кашкавал и печем в силна фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....