Кулинарни рецепти » Кренвирши със зелен фасул и картофи

 Кренвирши със зелен фасул и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакетче гъбена супа
• 2-3 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 100 г кашкавал
• 4-5 кренвирша
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме гъбената супа, разтворена в 2 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и прибавяме фасула и сварените и нарязани картофи. Подправяме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Покриваме отгоре с нарязаните кренвирши и печем 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 3-4 мин във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало