Кулинарни рецепти » Кренвирши със зелен фасул и картофи

 Кренвирши със зелен фасул и картофи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пакетче гъбена супа
• 2-3 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 ч.ч. нарязан зелен фасул
• 100 г кашкавал
• 4-5 кренвирша
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме гъбената супа, разтворена в 2 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и прибавяме фасула и сварените и нарязани картофи. Подправяме с черен пипер, разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Покриваме отгоре с нарязаните кренвирши и печем 20 мин в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 3-4 мин във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало