Кулинарни рецепти » Мусака с шунка и карфиол

 Мусака с шунка и карфиол

Продукти:

• 300 г шунка
• 200 г кисело мляко
• 1 средно голям карфиол
• 3 яйца
• масло
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме карфиола, накъсваме го на розички и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме го и половината от него нареждаме в тавичка, а отгоре слагаме ситно накълцаната шунка, а над нея – останалия карфиол.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, посоляваме на вкус и заливаме мусаката. Отгоре поставяме парченца масло и запичаме в силна фурна, докато хване коричка.

Автор: Атанаска Делчева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало