Продукти:
• 300 г шунка
• 200 г кисело мляко
• 1 средно голям карфиол
• 3 яйца
• масло
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме карфиола, накъсваме го на розички и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме го и половината от него нареждаме в тавичка, а отгоре слагаме ситно накълцаната шунка, а над нея – останалия карфиол.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, посоляваме на вкус и заливаме мусаката. Отгоре поставяме парченца масло и запичаме в силна фурна, докато хване коричка.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...