Продукти: (за 4-5 порции)
• 200 г пресен салам
• 5 чушки
• половин малка зелка
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 5 картофа
• 1 консерва зелен грах
• 4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и лука на ситно, а морковите настъргваме на ренде. Нарязваме картофите на лентички, а чушките - на ивички. Сгорещяваме олиото в тиган и леко запържваме зелето и морковите.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и запържваме в него лука и нарязания на кубчета салам. Прибавяме зелето, морковите, размитото в ½ к.ч. вода доматено пюре, зеления грах и картофите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието още 12 мин. Поднасяме готовото рагу, поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...