Продукти: (за 4 порции)
• 300 г наденица
• 300 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги до омекване в половината от мазнината.
Прибавяме ориза и нарязаната наденица. Заливаме с 1-2 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим до сваряването на ориза.
Обелваме доматите, настъргваме ги и ги задушаваме в останалата мазнина. Подправяме с черен пипер и сол.
Сипваме във всяка чиния наденица с ориз и заливаме с доматения сос.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...