Кулинарни рецепти » Наденица с гъби и ориз

 Наденица с гъби и ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г наденица
• 300 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 5-6 домата
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги нарязваме на парченца. Задушаваме ги до омекване в половината от мазнината.

Прибавяме ориза и нарязаната наденица. Заливаме с 1-2 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим до сваряването на ориза.

Обелваме доматите, настъргваме ги и ги задушаваме в останалата мазнина. Подправяме с черен пипер и сол.

Сипваме във всяка чиния наденица с ориз и заливаме с доматения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало