Продукти: (за 5 порции)
• 500 г стар фасул
• 100 г сухи пиперки
• 100 г свинска мас
• 400 г пръжки
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме добре фасула и го счукваме на дребно без да го мием. След това го сипваме в пръстен съд и го заливаме със студена вода. Прибавяме ситно нарязания лук и целите червени пиперки. Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари фасулът, след което посоляваме.
Правим лека запръжка от маста и червения пипер и прибавяме към нея пръжките. Сипваме готовата запръжка при фасула, захлупваме и оставяме ястието да ври още само 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...