Кулинарни рецепти » Гювече по каракачански

 Гювече по каракачански

Продукти: (за 1 гювече)

• 1 парче бекон (50 г)
• 50 г колбас по избор
• 1 шепа гъби (20 г)
• 20 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 прясна или печена пиперка
• 10 г краве масло
• 1 яйце
• 1 парче сирене (50 г)
• 1 люта чушка (по желание)
• подправки по избор
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, настъргваме пушеното сирене, посоляваме, добавяме подправките и размесваме добре.

Сипваме сместа в гювечето, слагаме отгоре сиренето и маслото и запичаме във фурната около 10 минути. След това чукваме яйцето и допичаме.

Лютата чушка можем да нарежем заедно със зеленчуците или да я поставим цяла върху гювечето.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало