Продукти: (за 4 порции)
• 12 големи гъби
• 100 г шунка
• 1 сварен картоф
• 2 яйца
• 3 с. л. прясна сметана
• 1 к. ч. заквасена сметана
• 1/3 пакетче краве масло
• 3-4 тънки филийки бял хляб (без кората)
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбените пънчета на ситно и ги задушаваме в част от сгорещеното масло заедно с малко ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязаната шунка, намачкания картоф, яйцата и заквасената сметана. Посоляваме на вкус, разбъркваме и пълним гъбите с тази плънка, като ги оформяме като конуси.
Застиламе дъното на намаслена тавичка с хлебните филии, нареждаме отгоре гъбите и печем около 30 мин в умерено загрята фурна, като по време на печенето поливаме гъбите с прясната сметана.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...