Продукти: (за 4 порции)
• 300 г сарфалади
• 500 г картофи
• 100 г краве масло
• 1-2 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки, кото посоляваме на вкус. Нарязваме сарфаладите на кръгчета.
В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред картофи и така, докато свършат продуктите. Последният ред трябва да е от картофи.
Разстиламе отгоре ситно нарязания лук, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и печем 20-30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...