Кулинарни рецепти » Пълнен лук с леща и сланина

 Пълнен лук с леща и сланина

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 150 г леща
• 150 г сланина
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обеления лук разполовяваме надлъжно, заливаме го с малко бульон и леко го задушаваме в разлата тенджера с капак. Изваждаме го, оставяме го да изстине и го издълбаваме с чаена лъжичка. Накълцваме издълбаната част.

Леко сваряваме в останалия бульон изчистената и измита леща.

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме накълцаната сърцевина на лука и пържим още 4-5 мин.

Смесваме сланината с лещата, подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и пълним с тази плънка лучените коруби. Нареждаме ги в плитка тавичка, наливаме малко вода и печем ястието около 30 мин.

Преди да сервираме го поръсваме със ситен магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало