Кулинарни рецепти » Кренвирши в картофено тесто

 Кренвирши в картофено тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г кренвирши
• 250 г картофи
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите, обелваме ги, прекарваме ги през преса и ги омесваме с брашното, едното яйце, жълтъка от второто яйце и малко сол.

Раточваме тестото на кора и в нея завиваме поотделно кренвиршите. Намазваме с разбития белтък от второто яйце, слагаме в тавичка със сгорещена мазнина и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало