Продукти: (за 4 порции)
• 8 картофа
• 300 г шунка
• 4 яйца
• 4 с.л. краве масло
• 4 с.л. галета
• 2 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги прекарваме през месомелачка. Смесваме ги с нарязаната на дребни кубчета шунка. Прибавяме разбитите жълтъци и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци. Прехвърляме сместа в намаслена тавичка и поръсваме с галетата и настъргания кашкавал.
Слагаме тук там люспи от маслото и печем в умерено загрята фурна. Поднасяме суфлето топло, поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...