Продукти:
• 2 домата
• 1 с.л. олио
• 3-4 гъби
• 1 парченце сланина
• 1/2 малка главичка лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и издълбаваме доматите.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до златисто в мазнината. Прибавяме нарязаните на кубченца сланина и гъби. Задушаваме всичко, като накрая прибавяме месестата част на доматите. Посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Пълним доматите с така приготвената смес. После ги слагаме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...