Кулинарни рецепти » Чорбаджийски шишчета

 Чорбаджийски шишчета

Продукти:

• 200 г луканка
• 300 г сурова наденица
• 2 глави червен лук

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едри резени и го бланшираме 3-4 минути в подсолена вода. Луканката нарязваме на филийки, а наденицата - на късове.

Нанизваме на шишчетата луканката и наденицата, като между тях слагаме от лука. Изпичаме ги на скарата от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало