Кулинарни рецепти » Спанак с ориз и салам

 Спанак с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• половин пакетче краве масло
• 150 г ориз
• 1 глава лук
• 200 г салам
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме спанака, измиваме го и го пущаме за 2 мин във вряща вода, след което го изцеждаме през гевгир, нарязваме го едро и го смачкваме. Изсипваме го в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим спанака 15 мин. След това го изваждаме и отново го изцеждаме през гевгир, а тенджерата измиваме и подсушаваме.

Загряваме маслото в подсушената тенджера и запържваме изчистения, измит и подсушен ориз. Наливаме 1 ч.ч. вода или бульон, прибавяме спанака, ситно нарязаните лук и салам, посоляваме и подправяме на вкус с лимонов сок и черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало