Продукти: (за 5 порции)
• 400 г сарфалади
• 100 г кашкавал
• 50 г пушени гърди
• 100 г гъби
• 3 яйца
• 150 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 5 домата
• магаданоз, сол
Начин на приготвяне:
От долната част на всеки домат изрязваме капаче, а останалата част наситняваме. Смесваме със ситно нарязаните гъби, посоляваме и задушаваме в смес от маслото и олиото.
Разбиваме яйцата с млякото, размиваме в тази смес брашното и прибавяме наситнения магданоз и настъргания на едро ренде кашкавал. Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме върху задушените домати и гъби. Прехвърляме сместа в тавичка.
Разцепваме надлъжно на две всеки сарфалад. Правим с остър нож по 3-4 напречни прореза и слагаме в тях по едно малко парченце пушени гърди и щипка настърган кашкавал.
Нареждаме сарфаладите върху зеленчуковата смес, и запичаме 10 мин в силна фурна. Гарнираме с доматените капачета и пресен магданоз
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....