Продукти:
• 500 г брашно
• 1,5 кг тиква
• 1 пакетче краве масло
• 4-5 с.л. олио
• 150 г орехови ядки
• 200 г кристална захар
• 50-60 г пудра захар
• 120 г сухар
• 1 ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от влакнестата част и семките, настъргваме я на ренде и я задушаваме в олиото заедно с кристалната захар. След това смесваме със счукания сухар, канелата и смлените орехови ядки.
От брашното, което сме пресяли два пъти, 1 ч.ч. вода и 1 щипка сол омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кори. Поръсваме корите с разтопено масло и с приготвената плънка и поотделно ги навиваме на рула, които нареждаме в намаслена тавичка.
Поръсваме с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме баницата студена, поръсена с пудра захар.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...