Кулинарни рецепти » Австрийски щрудел с ябълки

 Австрийски щрудел с ябълки

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 2 пакета фини кори
• 130 г краве масло
• 50 г стафиди
• 100 г галета
• 100 г захар
• 50 г пудра захар
• канела

Начин на приготвяне:

Разгъваме корите и всеки лист намазваме със запържените в масло галета. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги размесваме със стафидите и захарта.

Ръсим ябълковата смес върху корите, отделени две по две, и нареждаме в намазана с масло тавичка. Печем в умерена фурна.

След като изстине, поръсваме щрудела с пудра захар, смесена с малко канела.

Автор: Росица Димитрова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало