Кулинарни рецепти » Постен щрудел

 Постен щрудел

Продукти:

• 200 мл вода
• 200 мл олио
• 150 г захар
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 6-7 ябълки
• 100 г смлени орехи
• 1 пакетче канела
• 4 с.л. галета
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде.Прибавяме орехите, канелата и галетата и разбъркваме.

Смесваме водата, олиото и захарта. Постепенно прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме много добре.

Изсипваме половината от тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре разстиламе настърганите ябълки. Покриваме с останалото тесто и печем в умерена фурна. Изчакваме щрудела да изстине и поръсваме обилно с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало