Кулинарни рецепти » Щрудел със стъргано тесто

 Щрудел със стъргано тесто

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• половин пакетче канела
• 1 кг ябълки
• 1 к.ч. счукани орехи
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги смесваме с канелата, счуканите орехови ядки и малко захар. Отделно разбиваме маслото с останалата захар до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата и брашното, пресято с бакпулвера. Замесваме тесто, което разделяме на две части.

Едната част разточваме на кора, която разстиламе на дъното на намаслена тавичка. Отгоре разпределяме ябълковата смес. Върху ябълките на едро ренде настъргваме останалото тесто. Печем сладкиша в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме готовия щрудел с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало