Кулинарни рецепти » Пирог с орехи

 Пирог с орехи

Продукти:

• 150 г сухар
• 15 ореха
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 яйца
• 5 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 1 ванилия
• 1-2 с.л. галета
• сладко или плодов сироп
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме сухарите в горещото мляко и разбъркваме. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разтопеното масло, смлените орехи, отделените жълтъци и ванилията. Накрая внимателно слагаме и разбитите с малко сол белтъци.

Намазваме с масло, дъното и стените на малка тенджерка, поръсваме с галета и изсипваме в нея приготвената смес. В тенджера под налягане изсипваме 2 ч.ч. вода, слагаме скарата, а върху нея - захлупената тенджерка. Затваряме тенджерата под налягане и я слагаме на слаб огън. Отстраняваме я от огъня 5 мин след като започне да съска.

Поднасяме пирога със сладък плодов сироп или със сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало