Кулинарни рецепти » Крем от тиква с яйца

 Крем от тиква с яйца

Продукти: (за 4-6 порции)

• 800 г тиква
• 1 к.ч. кристална захар
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. канела
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквата, обелваме я и я настъргваме на едро ренде. Задушаваме я в подходяща тенджера заедно с кристалната захар и маслото.

Сваряваме прясното мляко и когато се охлади, го смесваме с разбитите жълтъци и канелата. Заливаме с него задушената тиква и прибавяме ореховите ядки и 2 с.л. галета. Слагаме отгоре разбитите на твърд сняг белтъци и внимателно разбъркваме отдолу нагоре.

Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с останалата галета тавичка. Печем крема в предварително загрята умерена фурна, докато порозовее. Накрая го изваждаме от фурната, изчакваме го да се охлади и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало