Продукти: (за 2 порции)
• 1 жълтък
• 2 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. вишновка
• 5 г желатин /2-3 листа/
• 2 ч.л. вишни от сладко
• сироп от вишни
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна жълтъка заедно със захарта и ванилията. Прибавяме постепенно млякото, вишновката и 1 щипка сол.
Разтваряме предварително накиснатия желатин в 1 к.ч. гореща вода. Изчакваме водата да се охлади, като непрекъснато бъркаме. След това изсипваме желатина в сместа от млякото и жълтъка.
Разпределяме вишните в подходящи стъклени чаши и заливаме с желиралия крем. Слагаме крема в хладилника за 2-3 часа, за да стегне, след което го поливаме с вишневия сироп и поднасяме.
Можем да заменим вишневия сироп с ванилов сос.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...