Продукти: (за 2 порции)
• 1 жълтък
• 2 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. вишновка
• 5 г желатин /2-3 листа/
• 2 ч.л. вишни от сладко
• сироп от вишни
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна жълтъка заедно със захарта и ванилията. Прибавяме постепенно млякото, вишновката и 1 щипка сол.
Разтваряме предварително накиснатия желатин в 1 к.ч. гореща вода. Изчакваме водата да се охлади, като непрекъснато бъркаме. След това изсипваме желатина в сместа от млякото и жълтъка.
Разпределяме вишните в подходящи стъклени чаши и заливаме с желиралия крем. Слагаме крема в хладилника за 2-3 часа, за да стегне, след което го поливаме с вишневия сироп и поднасяме.
Можем да заменим вишневия сироп с ванилов сос.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...