Продукти: (за 4 порции)
• 500 г къпини
• 100 г захар
• 2 ванилии
• 4 кофички кисело мляко
• печени орехови ядки за украса
Начин на приготвяне:
Измиваме плодовете и ги претриваме през ситно сито, за да получим каша. /Оставяме няколко къпини за украса./
Изцеждаме киселото мляко и го разбиваме заедно със захарта. Прибавяме ванилиите и плодовата каша. Разбъркваме всичко много добре и разпределяме крема в широки стъклени чаши.
Отгоре украсяваме с отделените къпини и печени орехови ядки. Оставяме крема да престои 2-3 часа в хладилник и поднасяме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...