Продукти:
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 250 г захар
• 100 г брашно
• 1 с.л. малинов сироп
• сладко от череши /вишни, смокини, ягоди или портокали/
• сметана
• ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците, които сме отделили от белтъците, прибавяме брашното и малко мляко, колкото да получим средно гъста кашица.
Сипваме останалото мляко, в което сме разтворили 200 г захар, смесена с 1 ванилия. Бъркаме крема на огъня, докато заври, отстраняваме го от огъня и продължаваме да бъркаме, докато се изстуди. Разсипваме го в широки чаши за сервиране, като между крема слагаме плодове от сладкото.
Приготвяме карамел от останалата захар, охлаждаме го, натрошаваме го и поръсваме с него крема. Гарнираме всяка порция с разбита сметана /можем да сложим малко захар, когато разбиваме сметаната/ и поръсваме тук там със сироп.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...