Продукти:
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 250 г захар
• 100 г брашно
• 1 с.л. малинов сироп
• сладко от череши /вишни, смокини, ягоди или портокали/
• сметана
• ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците, които сме отделили от белтъците, прибавяме брашното и малко мляко, колкото да получим средно гъста кашица.
Сипваме останалото мляко, в което сме разтворили 200 г захар, смесена с 1 ванилия. Бъркаме крема на огъня, докато заври, отстраняваме го от огъня и продължаваме да бъркаме, докато се изстуди. Разсипваме го в широки чаши за сервиране, като между крема слагаме плодове от сладкото.
Приготвяме карамел от останалата захар, охлаждаме го, натрошаваме го и поръсваме с него крема. Гарнираме всяка порция с разбита сметана /можем да сложим малко захар, когато разбиваме сметаната/ и поръсваме тук там със сироп.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...