Кулинарни рецепти » Берлински крем

 Берлински крем

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 250 г захар
• 6 жълтъка
• 12 листа желатин
• 1 л разбита сметана
• 1 ч.л ликьор по избор

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с малко студено мляко, а останалото сваряваме със захарта. Към свареното мляко прибавяме на тънка струйка жълтъците, като непрекъснато бъркаме.

Варим десетина минути на умерен огън, след което прибавяме желатина. Щом желатинът се разтвори, отстраняваме от огъня и оставяме крема да изстине.

После прибавяме ликьора и разбъркваме. Разпределяме крема в чаши за сервиране и го оставяме 2-3 часа в хладилника.

Автор: Диана Костова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало