Кулинарни рецепти » Кисел от компот

 Кисел от компот

Продукти:

• 1 буркан компот от кайсии /праскови, ягоди, малини и др./
• 2 к.ч. нишесте
• 3 ч.ч. вода
• 2 к.ч. захар
• лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Отцеждаме плодовете от сиропа и пасираме през сито. Загряваме до завиране водата заедно със сиропа от компота и захарта.

При непрекъснато бъркане прибавяме размитото в студена вода нишесте, след 4-5 мин пасираните плодове и по желание малко лимонена киселина. Отстраняваме готовия кисел от огъня и охлаждаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало