Продукти: (за 4 порции)
• 500 мл прясно мляко
• 250 мл вода
• 4 с.л. нишесте
• 3 с.л. какао
• 200 г захар
• 1 с.л. ром
• печени бадемови ядки
За соса:
• 500 мл прясно мляко
• 70 г захар
• 2 ванилии
• 3 жълтъка
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото, водата, нишестето, захарта и какаото и варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и прибавяме рома. Изливаме крема в навлажнена форма и оставяме да желира.
Смесваме млякото, захарта, ванилията и жълтъците за соса, разбъркваме много добре и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти, като внимаваме да не завира. Обръщаме желиралия крем в широка чиния и го заливаме със соса. Украсяваме с печени бадемови ядки.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...