Продукти: (за 4 порции)
• 500 мл прясно мляко
• 250 мл вода
• 4 с.л. нишесте
• 3 с.л. какао
• 200 г захар
• 1 с.л. ром
• печени бадемови ядки
За соса:
• 500 мл прясно мляко
• 70 г захар
• 2 ванилии
• 3 жълтъка
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото, водата, нишестето, захарта и какаото и варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и прибавяме рома. Изливаме крема в навлажнена форма и оставяме да желира.
Смесваме млякото, захарта, ванилията и жълтъците за соса, разбъркваме много добре и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти, като внимаваме да не завира. Обръщаме желиралия крем в широка чиния и го заливаме със соса. Украсяваме с печени бадемови ядки.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...