Продукти:
• 4 дюли
• 1 белтък
• 250 г пудра захар
• сокът от половин лимон
• 100 г настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Изпичаме дюлите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги пасираме. Разбиваме белтъка на твърд сняг, като внимателно прибавяме захарта и лимоновия сок.
Накрая съединяваме с пасираните дюли, разпределяме крема в стъклени купички и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...