Кулинарни рецепти » Крем от дюли

 Крем от дюли
(Сърбия)

Продукти:

• 4 дюли
• 1 белтък
• 250 г пудра захар
• сокът от половин лимон
• 100 г настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Изпичаме дюлите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги пасираме. Разбиваме белтъка на твърд сняг, като внимателно прибавяме захарта и лимоновия сок.

Накрая съединяваме с пасираните дюли, разпределяме крема в стъклени купички и поръсваме с настърган шоколад.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало