Продукти:
• 1 кг захар
• 1,250 л вода /6 ч.ч./
• 1 лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Варим водата със захарта до сгъстяване. Когато пуснем капка от сгъстения сироп в студена вода и капката не се разлее, сиропът е готов. Добавяме изцедения и прецеден лимон.
Отстраняваме от огъня и покриваме съда с добре отцедена мокра кърпа. Охлаждаме, докато потопения пръст може да издържи на горещината.
Пресипваме сиропа в широк порцеланов съд и бъркаме с дървена лопатка до получаването на гъста и гладка смес.
Ароматизираме с ванилия и пресипваме сладкото в буркани. Като изстине, затваряме бурканите с капачки. Поднасяме бялото сладко, като в чаша със студена вода слагаме 1 ч.л. сладко и 1 резенче лимон.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...