Кулинарни рецепти » Ванилен крем с какаов сос

 Ванилен крем с какаов сос

Продукти:

• 3 яйца
• 100 г нишесте
• 1 л прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. пудра захар

За соса:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на кашица заедно с нишестето и 150 мл студена вода. Загряваме млякото с кристалната захар, след което изсипваме 1 ч.ч. от него към яйчната кашичка, за да я позатоплим. После изсипваме кашицата в млякото и бъркаме на слаб огън, докато кремът заври, след което го отстраняваме от огъня.

Разбиваме белтъците заедно с пудрата захар на твърд сняг и внимателно изсипваме при тях горещия крем, като отначало разбиваме силно, а след това – по-леко. Изсипваме приготвения крем в чаши или купички, изплакнати със студена вода.

Възваряваме млякото за соса заедно със захарта. Когато заври, прибавяме брашното и какаото, размити в 1 к.ч. хладка вода. Бъркаме соса със тел, докато заври, след което го отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине напълно.

Обръщаме в плитки чинии ваниления крем, а наоколо като венец разливаме какаовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало